Απορίες
- Νικη
- Συντάκτης θέματος
Λιγότερα
Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #580
από Νικη
Απορίες δημιουργήθηκε από Νικη
Καλησπέρα σας, διαβάζοντας για επανάληψη έχω κάποιες απορίες και χρειάζομαι κάποιες διευκρiνίσεις σχετικά με τα παρακάτω:
1) Θα μπορούσατε να μου δώσετε με ένα παράδειγμα πως εδράζεται η διαφορική διάγνωση σε εμμένουσα σκέψη (π.χ., οτι κάτι κακό θα συμβεί) και ιδεομηρυκαστική;
2) Με ποιό τρόπο υπάρχει αντίσταση στις παραληρητικές ιδέες από το άτομο; (κάποιο παράδειγμα).
3) Διαφορά αρνητισμού και σημείου προκλητής σύλληψης; (στις σημειώσεις υπάρχει παράδειγμα όπου ο ασθενής σφίγγει το χέρι του εξεταστή παρόλο που έχει δοθεί η οδηγία να μη το πράξει). Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι πράττει το αντίθετο από την οδηγία άρα να είναι αρνητισμός ;
4) Πως ξεχωρίζουμε τον εφαπτομενικό λόγο από τον εκτροχιασμό της ομιλίας;
5) Τέλος με μπερδεύει η διαφορά μεταξύ νοσηρού οθολογισμού και παραλογικής σκέψης. Ίσως με ένα παράδειγμα να μου ήταν πιο κατανοητό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Χριστούλη Νίκη
1) Θα μπορούσατε να μου δώσετε με ένα παράδειγμα πως εδράζεται η διαφορική διάγνωση σε εμμένουσα σκέψη (π.χ., οτι κάτι κακό θα συμβεί) και ιδεομηρυκαστική;
2) Με ποιό τρόπο υπάρχει αντίσταση στις παραληρητικές ιδέες από το άτομο; (κάποιο παράδειγμα).
3) Διαφορά αρνητισμού και σημείου προκλητής σύλληψης; (στις σημειώσεις υπάρχει παράδειγμα όπου ο ασθενής σφίγγει το χέρι του εξεταστή παρόλο που έχει δοθεί η οδηγία να μη το πράξει). Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι πράττει το αντίθετο από την οδηγία άρα να είναι αρνητισμός ;
4) Πως ξεχωρίζουμε τον εφαπτομενικό λόγο από τον εκτροχιασμό της ομιλίας;
5) Τέλος με μπερδεύει η διαφορά μεταξύ νοσηρού οθολογισμού και παραλογικής σκέψης. Ίσως με ένα παράδειγμα να μου ήταν πιο κατανοητό.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
Χριστούλη Νίκη
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- gekonst
Λιγότερα
Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #582
από gekonst
Απαντήθηκε από gekonst στο θέμα Απορίες
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δείτε τις απαντήσεις
- Νικη
- Συντάκτης θέματος
Λιγότερα
Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #584
από Νικη
Απαντήθηκε από Νικη στο θέμα Απορίες
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να δείτε τις απαντήσεις
- Βρίσκεστε εδώ:
-
Αρχική
-
Forum
-
Psychopathology Forum
-
ΘΕΜΑΤΑ
- Απορίες