Διευκρινίσεις για Ιστορικά
- Άρτεμις_Ρουμ
- Topic Author
Less
More
5 years 10 months ago #518
by Άρτεμις_Ρουμ
Διευκρινίσεις για Ιστορικά was created by Άρτεμις_Ρουμ
Καλησπέρα,
Κάνοντας μία επανάληψη στα ιστορικά μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:
Νο1: α) η παραληρητική ιδέα συσχέτισης πώς ορίζεται? Επίσης, στο σημείο που μιλάει για μηνύματα στο δρόμο, δε θα μπορούσε να πρόκειται και για παραληρητική παρερμηνεία? (δεν αναφέρει τι είδους μηνύματα είναι)
β) αντί για π. ιδέα δίωξης θα μπορούσαμε να πούμε π. ιδέα επιβούλευσης?
Νο8: α) Στο σημείο όπου η κοπέλα αποφεύγει να μένει μόνη της στο σπίτι και ακολουθεί τον σύντροφό της, δε θα μπορούσε να είναι συμπεριφορά αναζήτησης ασφαλείας?
β) Στο σημείο που αποφεύγει τα ταξίδια στο εξωτερικό, εφόσον υπονοείται ο φόβος αβοηθητότητας σε περίπτωση επανεμφάνισης των συμπτωμάτων γιατί το ονομάζουμε συμπεριφορά αποφυγής και όχι αγοραφοβική συμπεριφορά? (ή στην ουσία εννοούμε το ίδιο?)
Και μία γενική απορία: έχω λιγάκι μπερδευτεί με τους όρους απάθεια, συναισθηματική άμβλυνση, συναισθηματική αδιαφορία και αβουλία! Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε σε τι διαφέρουν, σε τι ομοιάζουν και πότε χρησιμοποιούμε το καθένα!!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
Κάνοντας μία επανάληψη στα ιστορικά μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:
Νο1: α) η παραληρητική ιδέα συσχέτισης πώς ορίζεται? Επίσης, στο σημείο που μιλάει για μηνύματα στο δρόμο, δε θα μπορούσε να πρόκειται και για παραληρητική παρερμηνεία? (δεν αναφέρει τι είδους μηνύματα είναι)
β) αντί για π. ιδέα δίωξης θα μπορούσαμε να πούμε π. ιδέα επιβούλευσης?
Νο8: α) Στο σημείο όπου η κοπέλα αποφεύγει να μένει μόνη της στο σπίτι και ακολουθεί τον σύντροφό της, δε θα μπορούσε να είναι συμπεριφορά αναζήτησης ασφαλείας?
β) Στο σημείο που αποφεύγει τα ταξίδια στο εξωτερικό, εφόσον υπονοείται ο φόβος αβοηθητότητας σε περίπτωση επανεμφάνισης των συμπτωμάτων γιατί το ονομάζουμε συμπεριφορά αποφυγής και όχι αγοραφοβική συμπεριφορά? (ή στην ουσία εννοούμε το ίδιο?)
Και μία γενική απορία: έχω λιγάκι μπερδευτεί με τους όρους απάθεια, συναισθηματική άμβλυνση, συναισθηματική αδιαφορία και αβουλία! Αν μπορούσατε να μου διευκρινίσετε σε τι διαφέρουν, σε τι ομοιάζουν και πότε χρησιμοποιούμε το καθένα!!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Psychopathology
Less
More
5 years 10 months ago #521
by Psychopathology
Replied by Psychopathology on topic Διευκρινίσεις για Ιστορικά
Please login to view the answers
The following user(s) said Thank You: dimitris
- kass95
Less
More
5 years 10 months ago #523
by kass95
Replied by kass95 on topic Διευκρινίσεις για Ιστορικά
- Psychopathology
Less
More
5 years 10 months ago #528
by Psychopathology
Replied by Psychopathology on topic Διευκρινίσεις για Ιστορικά
The following user(s) said Thank You: kass95
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Psychopathology Forum
-
ΓΝΩΣΕΙΣ
- Διευκρινίσεις για Ιστορικά