"Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" Π. Ουλής
- Σύλια
- Topic Author
Less
More
5 years 11 months ago #432
by Σύλια
"Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" Π. Ουλής was created by Σύλια
Καλησπέρα σας.
Στο διάβασμα μου προέκυψαν οι ακόλουθες ερωτήσεις:
1) Μήπως θα μου δώσετε εικόνα από το "Μελαγχολικό Ω"; Εννοώ περιγράφεται στο βιβλίο αλλά θα μου άρεσε να έχω και εικόνα ή μια μετάφραση του όρου στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά δεν βρίσκω τίποτα!
2) Η Περισπασμένη σκέψη είναι συνώνυμη της Ανακοπής της σκέψης;
3) Τι σημαίνει "Κλινικοψυχοπαθολογικός βυζαντινισμός" όπως αναφέρεται στην σελ. 80 της "Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" (του Π. Ουλή) και από που προέρχεται;
4) Γιατί το Σύνδρομο Fregoli κατατάσσετε ως Παραληρητική Παραγνώριση και όχι ως Αποπραγμάτωση στους Συνανθρώπους;
5) Γιατί γίνεται λόγος για Ψευδαισθητικές Παραισθήσεις και όχι για Παραληρητικά βιώματα εφόσον το άτομο "τις βιώνει επί μακρόν"; (αν και γίνεται αναφορά σε παραληρητικό χαρακτήρα στα καταρχήν παραισθητικά αντιληπτικά βιώματα του ατόμου).
Ευχαριστώ
Σύλια
Στο διάβασμα μου προέκυψαν οι ακόλουθες ερωτήσεις:
1) Μήπως θα μου δώσετε εικόνα από το "Μελαγχολικό Ω"; Εννοώ περιγράφεται στο βιβλίο αλλά θα μου άρεσε να έχω και εικόνα ή μια μετάφραση του όρου στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά δεν βρίσκω τίποτα!
2) Η Περισπασμένη σκέψη είναι συνώνυμη της Ανακοπής της σκέψης;
3) Τι σημαίνει "Κλινικοψυχοπαθολογικός βυζαντινισμός" όπως αναφέρεται στην σελ. 80 της "Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" (του Π. Ουλή) και από που προέρχεται;
4) Γιατί το Σύνδρομο Fregoli κατατάσσετε ως Παραληρητική Παραγνώριση και όχι ως Αποπραγμάτωση στους Συνανθρώπους;
5) Γιατί γίνεται λόγος για Ψευδαισθητικές Παραισθήσεις και όχι για Παραληρητικά βιώματα εφόσον το άτομο "τις βιώνει επί μακρόν"; (αν και γίνεται αναφορά σε παραληρητικό χαρακτήρα στα καταρχήν παραισθητικά αντιληπτικά βιώματα του ατόμου).
Ευχαριστώ
Σύλια
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- gekonst
Less
More
5 years 11 months ago #441
by gekonst
Replied by gekonst on topic "Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" Π. Ουλής
Please login to view the answers
The following user(s) said Thank You: Σύλια
- Σύλια
- Topic Author
Less
More
5 years 11 months ago #444
by Σύλια
Replied by Σύλια on topic "Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" Π. Ουλής
Please login to view the answers
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Psychopathology Forum
-
ΓΝΩΣΕΙΣ
- "Εγχειρίδιο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας" Π. Ουλής